اگر دغدغه از بین بردن جای جوشهای روی صورتتان را دارید، میتوانید به کلینیکهای زیبایی مراجعه کنید. در کلینیکهای زیبایی، انواع خدمات مربوط به درمان جای جوش چرکی و سرسیاه ارائه میشود. شما میتوانید با انجام دورههای درمانی از شر آکنه و جای جوش تا مدت زیادی در امان بمانید. در این مطلب، اطلاعاتی را درباره روشهای درمان آکنه و جای جوش و راهکارهای درمانی پوست در اختیار شما قرار میدهیم.
چه عواملی باعث ایجاد جوش می شوند؟
عوامل مختلفی باعث ایجاد جوش صورت میشوند. گاهی اوقات، جوشهای زیرپوستی و سرسیاه به دلیل بسته بودن و انسداد منافذ پوست ایجاد میشوند. هنگامی که باکتری و سلولهای مرده به سطح پوست وارد شوند، جوش صورت ایجاد میشود. جوش و آکنه میتواند زیر پوست یا روی سطح پوست ظاهر شود. تغییرات هورمونی، مصرف غذاهای حاوی قند و کربوهیدرات زیاد، استرس و ژنتیک جزو عواملی هستند که در ایجاد جوشهای صورت نقش زیادی دارند.
مزوتراپی برای پاکسازی جای جوش
مزوتراپی، یکی از بهترین تکنیکهای درمانی برای رفع چروکهای پوستی و کمک به شفافیت پوست است. یکی از تأثیرات مزوتراپی، بهبود روند جریان خون در پوست است. اگر روند جریان خون در پوست به خوبی انجام شود، پوست سالمتری خواهید داشت. به علاوه، با مزوتراپی میتوانید انواع جای جوش را نیز درمان کنید. در روش مزوتراپی با تزریق انواع آنتی اکسیدانها، ویتامینها، اسید هیالورونیک و… به پوست، انواع جای جوش و آکنه از بین میرود. در روش مزوتراپی به دلیل استفاده از برخی مواد مناسب پوست، کلاژنسازی بهتر انجام میشود.
در روش مزوتراپی، میزان تولید چربی در پوست کاهش پیدا میکند. کاهش تولید چربی در پوست میتواند از ایجاد آکنه و تشدید جای جوش جلوگیری کند. در واقع، ویتامین و هیالورونیک اسید که به پوست تزریق میشوند با تحریک پوست به از بین رفتن جای جوش کمک زیادی میکنند. بعد از انجام مزوتراپی در جلسات مشخص شده توسط پزشک، شاهد نتیجهدهی این روش درمانی در از بین بردن جای جوش خواهید بود.
میکرونیدلینگ برای از بین بردن جای جوش
میکرونیدلینگ، یکی دیگر از روشهای مؤثر برای از بین بردن اثر جوشها از روی پوست محسوب میشود. در این روش، روی پوست صورت با استفاده از سوزن مخصوص، سوراخهای کوچک ایجاد میشود. سوراخهای کوچک ایجاد شده روی سطح پوست با استفاده از این سوزنها میتواند باعث تحریک کلاژنسازی شود. افزایش کلاژنسازی در پوست نیز میتواند باعث درمان انواع جوش و جای جوش شود.
درمان جای جوش با استفاده از روشهای جدید مانند میکرونیدلینگ در بین افراد رواج بسیار زیادی پیدا کرده است. بسیاری از افراد به دلیل عوارض کم و بیخطر بودن این روش درمانی، میکرونیدلینگ را برای رفع جای جوش امتحان میکنند. شما میتوانید با توجه به نوع پوست و عمیق و سطحی بودن جای جوش، طی ۴ الی ۶ جلسه از درمان با میکرونیدلینگ نتیجه بگیرید. لازم به ذکر است که بعد از درمان جای جوش با این روش نباید تا مدت زمان مشخص در مقابل اشعه خورشید قرار بگیرید. از آنجایی که پوست بعد از درمان با این روش حساستر میشود، باید از قرار گرفتن در معرض نور خورشید اِجتناب کنید.
افرادی که روی سطح پوست دارای جوشهای فرورفته هستند، کاندید مناسبی برای میکرونیدلینگ هستند؛ اما افرادی که جای جوشهای ریز و سطحی دارند، از این روش درمانی نتیجه بهتری را میگیرند. معمولاً برای درمان جای جوشهای عمیق و بزرگ باید از ترکیب چند تکنیک درمانی استفاده کرد. افراد دارای مشکل پسوریازیس، اگزما و خانمهای باردار، کاندید مناسبی برای درمانی جای جوش با میکرونیدلینگ نیستند.
میکرونیدلینگ به طور معمول با عوارض جانبی زیادی همراه نیست. عوارض جزئی و کوتاه مدت این روش درمانی به طور معمول بعد از گذشت بازه زمانی کوتاه از بین میروند. در برخی از مواقع، پزشکان به منظور اثربخشی بهتر، روشهای میکرونیدلینگ و مزوتراپی را در کنار یکدیگر برای رفع جای جوش انجام میدهند. در این صورت، مواد مورد نیاز برای سلامت پوست به سطح درم نفوذ پیدا میکنند و پروسه ترمیم جای جوش انجام میشود.
درمان جوش با میکرودرم
یکی از روشهای مؤثر برای از بین آکنه و جای جوش، استفاده از دستگاههای مخصوص است. دستگاه میکرودرم جزو کاربردیترین دستگاهها برای پاکسازی انواع جای جوش از روی پوست محسوب میشود. این روش نسبت به سایر روشهای از بین بردن جای جوش، کمتر تهاجمی است و نیاز به صرف هزینه کمتری دارد.
آکنه میتواند به دلایلی از قبیل بستگی منافذ صورت، آلودگی روی سطح پوست، وجود سلول مرده در پوست و… ایجاد شود. باکتریها روی سطح پوست رشد میکنند و به مرور زمان آکنه ایجاد میشود. میکرودرم ابریژن میتواند سبوم پوستی و منافذ را کاهش دهد. در نتیجه، با استفاده از دستگاه میکرودرم ابریژن، پوستتان کمتر دچار آکنه و جوشهای ریز و درشت میشود. همچنین، استفاده از دستگاه میکرودرم با افزایش تحریک کلاژن در از بین بردن جای جوش نیز تأثیر زیادی دارد. کلاژنسازی در سطح پوست میتواند منافذ ناشی از ایجاد جای جوش را بازسازی و ترمیم کند. به همین دلیل، در برخی از کلینیکهای زیبایی برای رفع جای جوش از روش درمانی میکرودرم ابریژن استفاده میشود.
تزریق فیلر
تزریق فیلر یکی از انواع روشهای کاربردی برای ترمیم جای جوش است. در روش تزریق فیلر، مادهای به نام اسید هیالورونیک به پوست تزریق میشود. این ماده میتواند جای جوش صورت را از بین ببرد. پزشکان برای از بین بردن و درمان جای جوش آبله مرغان به افراد پیشنهاد میکنند که تزریق فیلر را انجام دهند. تزریق فیلر به پوست برای از بین بردن جای جوش درد زیادی را به همراه ندارد. با این حال، پزشکان برای کاهش درد ناشی از تزریق فیلر از کرم بیحسی موضعی استفاده میکنند.
لیزردرمانی
لیزر درمانی، روشی مؤثر برای از بین بردن بافت اسکار از روی سطح پوست است. با لیزردرمانی، سلولهای جدید و سالم در سطح پوست رشد میکنند. با توجه به نوع آکنه و میزان فرورفتگی جای جوش، تعداد جلسات لیزر درمانی تعیین میشود. به طور معمول بعد از انجام اولین جلسه از لیزر درمانی برای رفع جای جوش شاهد تأثیر این روش درمانی در از بین بردن اسکارهای پوست خواهید بود. گرمای ناشی از دستگاه لیزر میتواند لایه بالایی درم را از جدا می کند. لایه بالایی جای جوش از طریق گرمای لیزر از پوست جدا میشود و سپس با تحریک کلاژنسازی، سلولهای جدید و سالم پوست رشد میکنند.
یکی از روشهای خیلی مؤثر برای پاکسازی جای آکنه از صورت، لایهبرداری با لیزر است. درمان جای جوش زیرپوستی و عفونی با انجام لیزر درمانی در چند جلسه امکانپذیر است. با لایهبرداری از این طریق در جلسات متعدد، جای آکنه به صورت کامل از بین میرود. در روش لیزر درمانی با از بین بردن و پاکسازی لایههای چربی از روی پوست، انواع جای جوش زیرپوستی، چرکی و سرسیاه از بین میرود. البته، رفع جای جوش با لیزر در صورتی که به شکل اصولی انجام نشود با عوارضی از قبیل تورم، قرمزی و خارش نیز همراه است. بنابراین، لیزردرمانی برای رفع جای جوش باید در کلینیکهای معتبر انجام شود تا دچار عوارض جانبی نشوید.
پس از لیزردرمانی برای رفع اسکار باید نکات مراقبتی را رعایت کنید. پوست بعد از لیزردرمانی در برابر اشعه خورشید، آسیبپذیر میشود. بنابراین، استفاده از کرم ضدآفتاب برای جلوگیری از ایجاد عوارض بعد از لیزر درمانی لازم است. به علاوه، بعد از لیزر برای رفع جای جوش باید از کرمهای پوستی، مرطوبکننده و تونرهای مخصوص استفاده کنید. به منظور کاهش قرمزی پوست ناشی از لیزر درمانی باید از مصرف قرصهای رقیقکننده خون و آسپرین اِجتناب کنید. حداقل تا دو هفته قبل از لیزر درمانی، مصرف سیگار و دخانیات را کنار بگذارید.
انواع جوشهای صورت
جوشها به شکلهای مختلف روی سطح پوست ظاهر میشوند. هر یک از انواع جوشهای پوستی با روشهای مختلف درمان میشوند. لیزردرمانی، میکرودرم ابریژن و میکرونیدلینگ جزو انواع روشهای مؤثر برای رفع انواع جای آکنه محسوب میشوند. از انواع جوشهای پوستی میتوان به موارد زیر اشاره کرد که عبارتند از:
- جوش سرسیاه
- جوش چرکی
- جوش گوشتی
- آبله مرغان
- جوش زیرپوستی
- جوش عفونی
علائم جوش صورت
جوش یک نوع توده قرمز، دردناک و سفت است. جوشها به مرور زمان در صورت عدم درمان، بزرگ و دردناک میشوند. جوش صورت در برخی از مواقع عفونی میشود و با علائمی همراه است. به عنوان مثال، ابتلا به آبله مرغان میتواند باعث ایجاد آکنه روی صورت شود. افرادی که دارای جوشهای عفونی هستند، شاید عوارض زیر را تجربه کنند که عبارتند از:
- تب
- تورم غدد لنفاوی
- قرمزی پوست
- درد شدید جای جوش
نکاتی برای جلوگیری از ایجاد جوش روی صورت
همانطور که گفتیم، فاکتورهای مختلفی در ایجاد جوشهای صورت نقش دارند. شما میتوانید تا حدودی از ایجاد آکنه روی صورت با استفاده از چند نکته کلیدی جلوگیری کنید. این نکات شامل موارد زیر هستند:
- به طور مرتب باید پوست صورت خود را با صابون یا ماده مخصوص شستشو دهید.
- پوست صورت باید به اندازه کافی هیدراته بماند تا صورتتان جوش نزند.
- به منظور جلوگیری از ایجاد آکنه روی صورت باید رژیم غذایی مناسب و فاقد مواد قندی مضر را در برنامهتان قرار دهید.
- ورزش و انجام فعالیتهایی مانند یوگا میتواند به حفظ سلامت پوست صورت و پیشگیری از آکنه کمک کند.
با متخصص پوست برای انتخاب بهترین روش درمانی صحبت کنید
ه منظور درمان مشکلات پوستی، روشهای مختلفی وجود دارد. میکرودرم ابریژن، میکرونیدلینگ، لیزر درمانی، مزوتراپی و… جزو روشهای مؤثر برای درمان جای جوش صورت محسوب میشوند. تزریق کورتیکواستروئید، استفاده از لایه بردارهای شیمیایی و جراحی جزو سایر روشها برای درمان جای جوش به شمار میآیند؛ اما روشهای درمانی برای رفع جای آکنه با توجه به نوع میزان فرورفتگی جوش و نوع پوست تعیین میشوند. شما میتوانید برای تشخیص اینکه کدام روش برای پاکسازی صورت از جای جوش مؤثر است با متخصص پوست صحبت کنید. متخصص پوست بعد از بررسی مشکلات پوستی شما، نوع روش درمانی مناسب برای از بین بردن جای جوش را به شما پیشنهاد میدهد.
درمان انحصاری جوش و جای جوش
از آنجایی که وجود آکنه و جای جوش روی صورت میتواند باعث کاهش میزان اعتماد به نفس شما شود، باید در اسرع وقت جوشهای پوستی را درمان کنید. در کلینیکهای زیبایی برای درمان جای جوش از روشها و تکنیکهای متفاوتی استفاده میشود. متخصصان پوست با استفاده از دستگاههای پیشرفته و روشهای منحصر به فرد به شما کمک میکنند که زیبایی از دست رفته خود دوباره بهدستآورید. از روشهای درمان انحصاری جوش و جای جوش در کلینیک زیبایی آوا میتوان به دارو درمانی، لیزر درمانی، مزوتراپی و میکرونیدلینگ اشاره کرد. متخصصان با ترکیب این روشها میتوانند مشکلات پوستی شما را از قبیل جای آکنه به خوبی بازسازی و ترمیم کنند.
سخن آخر
التهاب یکی از دلایل ایجاد جای آکنه روی صورت است. هنگام انسداد فولیکولها نیز سطح پوست آسیب میبیند و دچار جای جوش میشوید. مزوتراپی، لیزر درمانی، میکرونیدلینگ جزو روشهایی هستند که باعث رشد سلولهای جدید پوست میشوند. برخی از پزشکان، ترکیبی از این روشها را برای درمان جای جوش امتحان میکنند. شما میتوانید با مراجعه به کلینیکهای زیبایی با استفاده از روشهای درمانی انحصاری، جای جوشهای روی صورتتان از بین ببرید.
منابع: stratumclinics.com | healthline.com | healthline.com | pmuhub.com | dermcollective.com | revolutionaesthetics.co.uk | bluicemedspa.com | webmd.com | northstardermatology.com